Пренебрегвайки опасенията на международната общност, японското правителство обяви, че на 24

...
Пренебрегвайки опасенията на международната общност, японското правителство обяви, че на 24
Коментари Харесай

Китай призова Япония да не изхвърля водата от АЕЦ Фукушима в океана

Пренебрегвайки опасенията на интернационалната общественост, японското държавно управление разгласи, че на 24 август ще стартира изхвърлянето в океана на нечистата вода от АЕЦ " Фукушима ". С този себелюбив и безконтролен ход Токио слага личния си интерес над сигурността и здравето на цялото човечество. Китай е съществено угрижен и изрично се опълчва на решението на японското държавно управление. Това заяви на конференция представителят на китайското външно министерство Уан Уънбин.

Въпросът за легитимността и сигурността на японския план за изхвърляне на нечистата с нуклеарни детайли вода в океана към този момент притегля вниманието на интернационалната общественост за миналите две години, напомнят китайски медии.

Японската страна не е дала отговор на главните опасения на интернационалната общественост по отношение на дълготрайната надеждност на устройството за филтриране на нечистата вода, достоверността и точността на данните за изхвърлената вода, успеваемостта на ограниченията за наблюдаване на осъществяването на плана и така нататък

Китай и други заинтригувани страни неведнъж са посочвали, че в случай че нечиста вода от АЕЦ " Фукушима "  е безвредна, Япония няма потребност да я изхвърля. В противоположен случай Токио не би трябвало да се заема с този план, добавя Bulgaria ON AIR.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР